Vapaapäivä Helsingissä

Vapaapäivä Helsingissä

Helsinki on rakas kotikaupunkini ja parhaat puolensa se näyttää, kun itsellä on vapaapäivä. Helsinki ei ole yhtä suuri kuin Lontoo tai yhtä kiireinen kuin Singapore, vaan se on sopivan kokoinen ja ihanan kodikas. Helsinkiä kutsutaan usein kesäkaupungiksi, mutta on se ihana talvellakin, erityisesti silloin, kun on pieni pakkanen ja lunta maassa. Silloin on parasta pukeutua lämpimästi ja lähteä kävelylle vaikkapa merenrantaan. Juuri niin kuin tänään aion tehdä!

Aamukahvi ja kävely Kaivopuistossa

Aamu ei lähde käyntiin ilman kupillista kahvia. Päivän kofeiiniannoksen käyn hakemassa lempikahvilastani Kuumasta, joka sijaitsee Punavuoressa. Otan kahvin mukaan ja suuntaan kohti Kaivopuistoa. Tämä on se puisto, joka on koulun päättäjäisinä ja vappuna täynnä opiskelijoita, mutta tänään siellä on hiljaista ja rauhallista – juuri mitä kaipaan. Joskus käyn täällä lenkillä, mutta tänään ei ole sen aika. Ihastelen merta ja testailen uutta kameraani, jolla saa aivan huikeita kuvia.

Iltapäiväostokset

Aleksanterinkatu on lempikatuni ostosten teolle. Jos haluan vain pyöriä kaupoissa, suuntaan ehdottomasti tänne. Jos taas tarvitsen jotain nopeasti ja helposti suuntaan Kamppiin. Tänään etsinnän alla on vaelluskengät – saatte kuulla myöhemmin miksi. Vaelluskengät eivät ole mikään tyypillinen ostos minulle, vaikka kenkäshoppailu onkin tuttua. Kaapistani kotoa löytyykin kymmenen paria erilaisia tennareita ja urheilukenkiä, mutta ne kaikki ovat tarkoitettu kaupunkikäyttöön. Nyt tarvitsen jotain järeämpää ja säänkestävää – ja jotain millä jaksaa kävellä!

Kun vaelluskengät löytyivät, oli aika kipaista kotona. Ystäväni toisesta kaupungista oli tulossa kylään, ja järjestelin asunnon niin, ettei hänen tarvitsisi saapua kaaoksen keskelle. Ystäväni käy melko usein Helsingissä, mutta käymme silti toisinaan turistipaikoissa. Senaatintori on kaunis varsinkin joulun aikaan. Myös Esplanadilla on mahtavat jouluvalot. Ostamme glögit Tuomaan markkinoilta ja istuskelemme tuomiokirkon portailla, kunnes tulee kylmä. Ystäväni haluaisi mennä Katajanokan merivesialtaalle uimaan, mutta jääköön se seuraavaan kertaan, nyt on kiirehdittävä bussiin.

Luonnon ääreen Nuuksioon

Omat kokemukseni Suomessa vaeltamisesta rajoittuvat Nuuksion kansallispuistoon Espoossa. Nyt suuntaamme sinne jälleen kerran, tällä kertaa kunnon varusteilla. Olemme ystäväni kanssa suunnitelleet jo kauan pidempää vaellusmatkaa jossain Suomen kansallispuistossa, kuten Repovedellä tai Lapin upeilla tuntureilla. Tällainen matka vaatii kuitenkin enemmän suunnittelua, aikaa ja rahaa kuin nopea visiitti Nuuksioon. Hyvässä vapaapäivässä on tasapainoisesti sekä kaupunkia että luontoa. Kaupunki tarjoaa aktiviteetteja, mutta luonto rentouttaa – eikö se olekin vapaapäivän tarkoitus?

Illallinen ystävien kanssa

Helsingissä on useita upeita ruokapaikkoja. Jos tekee mieli jotain rentoa ja edullista – kannattaa suunnata Kallioon. Sieltä löytyy Helsingin parhaat burgerit sekä useita vaihtoehtoja kasvissyöjälle. Jos janottaa, Kalliossa riittää baareja, joissa olut irtoaa usein puolet halvemmalla kuin keskustassa. Tänään syömme lempiravintolassani Eirassa. Täällä on viihtyisää viettää pitkä ilta ystävien kanssa – nauttia hyvästä ruoasta, juomasta ja tilata ehdottomasti myös jälkiruoka. Olette varmasti samaa mieltä, että vapaapäivänä kuuluu ja saa nauttia!